MediaArm.am Շաքարախտը վնասակար ազդեցություն ունի մարդու առողջության վրա ՝ կանխելով արյան գլյուկոզի մակարդակի համապատասխան մակարդակը վերահսկողությունը մարմնի կողմից: Դիաբետով տառապող մարդկանց դիետան պետք է լինի շատ խիստ ՝ հաշվի առնելով դրա ռիսկը Բուժումը, ներառյալ սննդակարգը պատշաճ կերպով չկատարելը կարող է լուրջ հետևանքներ ունենալ անձի կյանքի համար:
Հաջորդը մենք կտեսնենք սննդամթերքի ցուցակ, որոնք արգելված են շաքարախտով հիվանդների համար, կամ որոնք առնվազն չպետք է հաճախ օգտագործվեն այս բժշկական վիճակ ունեցող մարդկանց կողմից:
Այս տեսակի քաղցրավենիքի օգտագործման ռիսկը պայմանավորված է ոչ միայն գլյուկոզի բարձր պարունակությամբ, այլ նաև կարող է հանգեցնել մարմնի վատ ճարպերի ավելացմանը: Ավելորդ քաշը հատկապես վտանգավոր է շաքարախտով տառապող մարդկանց համար.
Ալկոհոլային խմիչքներ արդյունքում, ի միջի այլոց, լյարդը դադարում է գլյուկոզա արտադրել, Հանգամանք, որը լուրջ է շաքարախտով հիվանդների համար, որը կարող է առաջացնել հիպոգլիկեմիա (արյան մեջ շաքարի ցածր մակարդակ):Հետեւանքները տատանվում են ցնցումներից և ավելորդ քրտինքից մինչև հանկարծակի գլխապտույտ:
Չնայած մրգերը կարող են իդեալական փոխարինել քաղցրավենիքին, կան բացառություններ, որոնք վտանգ են ներկայացնում առարկայի առողջության համար: Այս բացառությունները ներառում են բոլոր այն պտուղները, որոնք մեծ քանակությամբ շաքար են պարունակում, Եկեք նայենք մի քանի օրինակների:
Ընդհանուր առմամբ, խորհուրդ չի տրվում շատ հասուն պտուղներ շաքարախտով հիվանդների համար, քանի որ նրանց արյան մեջ շաքարը մեծանում է:
Այս տեսակի ալյուր պարունակող կերակուրներն ունեն իրենց բնորոշ հատկությունները ածխաջրերի բարձր տոկոս, որոնք առաջացնում են արյան մեջ արյան գլյուկոզի մակարդակի բարձրացում, ինչը ակնհայտորեն վնասակար է դիաբետիկների համար:
Այս մթերքներից մի քանիսը հետևյալն են.
Արդյունաբերական բլիթները:
Այս մթերքները քաշի ավելացման համար չափազանցված ռիսկի գործոն են, կախված անձի նյութափոխանակությունից, այս ռիսկը կլինի ավելի բարձր կամ ցածր.
Ինչպես արդեն տեսանք, ճարպակալումը հատկապես վտանգավոր է շաքարախտով տառապող մարդկանց համար: Ուստի պետք է նաև խուսափել ճարպային կերակուրներից. Դրանցից մի քանիսը հետևյալն են.
Ընդհանուր առմամբ, տապակած սնունդը կամ ճարպի բարձր պարունակությամբ միսը ներկայացնում են շաքարախտով հիվանդների համար այդ ռիսկը:
Շաքարախտով հիվանդ մարդկանց համար խորհուրդ չի տրվում խմել խմիչքներ, որոնք մեծ քանակությամբ շաքարեր են պարունակում `կապված անհավասարակշռության հետ, որը դա առաջացնում է գլյուկոզի մակարդակում:
Պետք է խուսափել գազավորված ըմպելիքների, քաղցր հյութերի ուռճացված օգտագործումիցև ընդհանրապես ցանկացած քաղցր ըմպելիք:
Արհեստականորեն մշակված սուսներ դրանք սովորաբար պարունակում են քիմիական քաղցրացուցիչներ, որոնք հատկապես վնասակար են շաքարախտի դեպքում:
Մյուսները վերամշակվում են մեղրի կամ որոշ այլ բաղադրիչների հետ, որոնց բաղադրության մեջ կան մեծ քանակությամբ շաքարեր, ինչը հավասարապես վտանգավոր է նաև սուբյեկտի համար:
Աղի կերակուրները կարող են նաև վտանգ ներկայացնել դիաբետիկ հիվանդության համար: Իդեալում ՝ ուտել հնարավորինս քիչ աղ կամ նույնիսկ խուսափեք աղի աղելուց որոշ սննդամթերքներ, որոնք արդեն պարունակում են բնական աղեր իր կազմով:
Կաթնամթերքի այս դասը պարունակում է բարձր մակարդակի ճարպեր և շաքարեր, որոնք բնականաբար վնասակար են դիաբետիկ առարկայի մարմնի համար: Օրինակ ՝ կարագ, կրեմ, սերուցք ...
Իդեալը կլինի ընտրել անյուղ կաթնամթերք, կամ շուկայում առկա լույսի այլընտրանքները (հոգ տանելով, որ դրանք չեն ավելացնում քիմիական նյութեր ՝ իրենց կայունությունն ու համը փոխելու համար):
Սուրճը հատկապես վտանգավոր չէ շաքարային դիաբետով տառապող մարդկանց համար, քանի դեռ այն սուրճ է, որը պատրաստվում է տանը, քաղցրացված է ստեվիայի նման այլընտրանքով:
Մյուս կողմից, կոմերցիոն սուրճերը, որոնք պատրաստված են մեքենաներում, պարունակում են մոտավորապես մինչև 500 կալորիա.